Drepturi Sociale pentru Mamă şi Copil

homepage BANDA foto 5 Proiect Drepturi mama copilCele mai multe mame aflate în situaţii de risc nu îşi cunosc drepturile sociale şi nici demersurile necesare obţinerii acestor drepturi. Din experienţa îndelungată a asociaţiei de lucru direct cu mamele aflate în dificultate am constatat nevoia lor acută de informare,în perspectiva prevenirii separării copilului de familie.

 

DONEAZĂ PENTRU ACEST PROIECT

Care este scopul proiectului?

Informarea şi consilierea mamelor, imediat după naştere, cu privire la drepturile sociale asociate.

Care este problema? Care sunt nevoile identificate?

Mamele nu îşi cunosc drepturile legale; astfel, creşte riscul de abandon al copiilor, deoarece ele nu pot accesa resursele financiare la care au dreptul. Pe de o parte, mamele au nevoie de informare, pentru a accesa aceste resurse, dar şi de   consiliere, pentru a afla pas cu pas ce este de făcut, ce acte sunt necesare, unde trebuie să meargă şamd.

Cui ne adresăm?

Ne adresăm mamelor cu copil nou-născut internate pentru naştere în maternităţile Spitalului Bucur şi Spitalului Prof. Dr. Panait Sârbu.

Ce ne propunem şi ce facem?

  • Informăm mamele internate în maternităţile: „Prof.Dr. Panait Sârbu” şi Bucur, cu privire la drepturile sociale cuvenite mamei şi copilului;
  • Oferim consiliere socială pentru beneficiarele proiectului: demersuri administrative necesare obţinerii drepturilor sociale şi accesarea resurselor specifice din comunitate (reţeaua de servicii sociale);
  • Prevenim separarea copilului de părinţi prin referirea mamelor în risc către servicii specializate, adaptate nevoilor lor.

DONEAZĂ PENTRU ACEST PROIECT

Please like & share:

Comentariile sunt închise.