Redirecţionează 20%

Cum puteţi face sponsorizări fără costuri, ca persoana juridică?

 

Sprijiniți Asociația ACSIS printr-o sponsorizare deductibilă din impozitul companiei!

Noi credem că nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită.

Din poziția de antreprenor sau manager al unei companii, puteți face o faptă bună și contribui, în același timp, la un mediu social mai bun. Susțineți Asociația ACSIS: redirecționați până la 20% din impozitul companiei! Contribuiți alături de noi la diminuarea unor fenomene sociale nocive, cum sunt abandonul maternal, traficul de persoane sau abandonul școlar.

Am pregătit o serie de informații care vă pot ajuta să înțelegeți mai bine cum și când puteți lua această decizie și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmați pentru a dona până la 20% din impozitul companiei către Asociația ACSIS.

Cine poate ajuta?

Orice companie, societate comercială sau microîntreprindere din România.

Cum puteți ajuta?

Există două modalități prin care puteți face o sponsorizare deductibilă din impozit către Asociația ACSIS: redistribuirea a 20% din impozitul pe venit sau redistribuirea a 20% din impozitul pe profit.

Redistribuirea impozitului pe venit

Redistribuirea impozitului pe venit este posibilă pentru microîntreprinderi. Orice microîntreprindere poate face o sponsorizare către organizația noastră, care reprezintă până la 20% din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul în care s-au înregistrat cheltuielile respective.

Redistribuirea impozitului pe profit

Redistribuirea impozitului pe profit este posibilă doar pentru companiile care plătesc impozit pe profit. Firmele ce doresc să contribuie la cauza noastră, pot scădea sumele aferente sponsorizării din impozitul pe profit datorat statului.

Recent, legea privind redistribuirea impozitului pe profit a fost modificată, astfel că procentul din cifra de afaceri în care se pot face sponsorizări (prin care se reduce astfel impozitul pe profit de plătit), a crescut de la 0,5% la 0,75%.  Astfel, aceste sume pot fi scăzute din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre urmatoarele: 0,75% la cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit datorat.
 

Cum se poate face această sponsorizare?

Redirecționarea unei părți din impozitul plătit de companie către organizația noastră se face printr-un contract de sponsorizare. Contractul trebuie încheiat în formă scrisă, iar în acest document se vor menționa obiectul, valoarea, durata sponsorizării, drepturile și obligațiile părților.

Alte informații importante

  • Trebuie să știți că o companie poate beneficia de scăderea impozitului pe profit sau de scăderea impozitului pe venit doar dacă organizația non-profit pe care aleg să o susțină este înregistrată în Registrul entităților/unităților de cult. În caz contrar, sponsorizarea făcută nu este deductibilă fiscal. Vestea bună este că Asociația ACSIS este înscrisă în acest registru! Aici puteți descărca DECIZIA de înscriere în Registrul entitătilor/ unităților de cult pentru care se acordă deduceri fiscale
  • Începând cu anul 2018, companiile care fac sponsorizări, trebuie să depună declarația informativă privind beneficiarii sponsorizărilor (Formularul 107).

Important: până la 31 decembrie a.c. plata trebuie efectuată, pentru a se considera parte din anul fiscal în curs; dacă plata se face după 31 decembrie, va fi considerată sponsorizare aferentă anului următor.

Contribuiți alături de noi la schimbarea în bine în viețile celor vulnerabili! Aflați mai multe despre activitatea și proiectele noastre aici.