Doneaza Online

Doneaza online si sprijina un copil sa creasca alaturi de mama lui!

Contributia ta poate fi o parte din chiria unei locuinte, plata cresei sau gradinitei, plata unui curs de calificare profesionala, alimente, produse pentru copii, pentru o perioada limitata de timp, pana cand mama reuseste sa depaseasca situatia de dificultate.

Cod Fiscal 16392636
Cont RON: Raiffeisen Bank Sucursala Moşilor: RO33 RZBR 0000 0600 0471 7200
Cont EUR: Raiffeisen Bank Sucursala Moşilor: RO21 RZBR 0000 0600 0602 8662

Contribuiți alături de noi la schimbarea destinelor unor copii nevinovați!

Peste 50% dintre copiii României se confruntă cu sărăcia și sunt expuși riscului de excluziune socială, conform Eurostat. Sute de copii sunt abandonați în fiecare an în maternitățile și spitalele de pediatrie din țara noastră, principalele cauze fiind de natură socio-economică, (venituri reduse sau lipsa acestora, familii cu mulți copii, lipsa locuinței), familială (divorțul părinților, părăsirea domiciliului de către unul dintre părinți), violență domestică, probleme de sănătate grave ale unuia dintre membrii familiei, fie el adult sau copil. În cazul familiilor monoparentale, apare un risc mai mare de sărăcie comparativ cu cel dezvoltat de cuplurile căsătorite și, în medie,  mamele singure sunt mult mai afectate decât cele aflate în cuplu. 

Persoanele care beneficiază de sprijinul nostru sunt: mame care se confruntă cu multiple dificultăți: lipsa sprijinului din partea familiei, lipsa sprijinului partenerului în creșterea și îngrijirea copilului, lipsa resurselor financiare, nivel educațional scăzut, resurse emoționale epuizate, probleme de sănătate, probleme de acceptare a copilului în familia lărgită;  mame adolescente; mame care au crescut în centre de plasament; copii și tineri vulnerabili. 

Începând cu anul 2004, am lucrat cu 2543 de mame singure defavorizate și am sprijinit 3901 de copii să rămână alături de mamele lor.

Ceea ce facem este să creăm în jurul acestor mame și copii o rețea de suport: să  facilităm accesul lor la resurse din comunitate (servicii medicale, loc de munca) dar și să încurajăm accesul la propriile resurse interioare, să le ajutăm să își recâștige încrederea, speranța într-un viitor în decență și demnitate, alături de copiii lor.

Serviciile pe care le oferim înseamnă ore de ascultare, ore de lucru, ore de descoperire de perspective noi, de acceptare necondiționată, ore pe care oamenii echipei ACSIS le petrec pentru susținerea acestor mame în găsirea de soluții pentru probleme ce par inițial de nerezolvat: în prima întâlnire auzim deseori: sunt doar eu cu copilul, tatăl lui nu mă ajută, nu mă ajută nimeni, nu am ce să îi dau să mănânce, nu am unde și cum să muncesc, nu am școală…

Ceea ce se întâmplă după multe astfel de ore de lucru – este schimbarea, transformarea – trecerea de la o situație lipsită de resurse, în care mama nu vede cum și-ar putea crește copilul – la situația în care ea se echilibrează emoțional, descoperă puterea de a lupta pentru propriul copil, obține un loc de munca din care își poate întreține copilul, cu alte cuvinte regăsește speranța….Datorită unui ajutor potrivit într-un moment dificil.

Iar ceea ce dă sens acțiunilor noastre este impactul pe termen lung a ceea ce facem, să vedem peste ani, copiii rămași alături de mamele lor, copii despre care știm direct și nemijlocit că ar fi putut fi într-o instituție sau pe stradă, să știm că am contribuit la schimbarea destinelor lor.

Alătură-te eforturilor noastre, să facem împreună diferența pentru acești copii între o viață într-o instituție și o viață alături de mamele lor, în decență și demnitate!

Contribuția ta poate fi o parte din chiria unei locuințe, acoperirea costurilor creșei sau grădiniței, plata unui curs de calificare profesională, produse alimentare și igienice pentru mamă și copil, îmbrăcăminte și rechizite pentru copii, pentru o perioadă limitată de timp, până când mama reușește să depășească situația de dificultate.