Termeni și condiții

Termeni și condiții

Asociaţia pentru o Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială – ACSIS este o organizație neguvernamentală, fără caracter politic sau religios, cu caracter nonprofit și este acreditată ca furnizor de servicii sociale. Asociația ACSIS este înregistrată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor cu nr.15/23.04.2004, având sediul social în Calea Moșilor nr.215, Bl.21, Sc.B, Ap.37, Sector 2, București.

Asociația ACSIS este înregistrată în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale conform Deciziei ANAF nr.1068332 /09.05.2019.

Site-ul ACSIS

www.acsis.ro, numit în continuare site este administrat de Asociația ACSIS. Accesul la acest site și utilizarea lui presupun acceptarea următorilor termeni și condiții. Termenii și condițiile următoare sunt considerate a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea site-ului supunându-se de drept legislației în vigoare.

Pe tot cuprinsul prezentului document, următorii termeni se traduc astfel:

-site: portalul aparținând și fiind administrat de Asociația ACSIS, care se află la adresa www.acsis.ro, prin intermediul căruia utilizatorul are acces la informații privind activitatea ACSIS

-conținutul site-ului: orice material, informație, publicate pe site sub orice formă -text, fotografii, grafică, audio, video

-utilizator: persoana care accesează site-ul, în scopuri private sau profesionale și care a acceptat termenii și condițiile de utilizare a prezentului site

-utilizare abuzivă:  utilizarea site-ului fără respectarea reglementărilor şi legislației în vigoare sau în orice alt mod care poate aduce prejudicii asociației.

Conținutul site-ului, Drepturile de autor (Copyright):

Site-ul www.acsis.ro conține texte și rapoarte proprii sau materiale informative realizate cu sprijinul partenerilor Asociației ACSIS.

Conținutul site-ului este prezentat cu bună credință.  Fiecare utilizator accesează conținutul site-ului pe propria răspundere, iar Asociația ACSIS nu poate fi considerată vinovată pentru nicio urmare negativă ce ar putea rezulta din uz. Accesarea site-ului www.acsis.ro este permisă persoanelor de orice vârstă. Nu ne asumăm responsabilitatea donațiilor efectuate de persoane sub vârsta de 18 ani.

Conținutul site-ului www.acsis.ro  (text, imagini, material video existent pe site) sunt proprietatea intelectuală a Asociației ACSIS și sunt protejate prin Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Aceste materiale pot fi copiate sau reproduse numai cu menționarea sursei Asociația ACSIS. Persoanele care observă încălcarea acestor reguli pe site sunt rugate să ne informeze la adresa de email: acsis@acsis.ro.

Sigla și logo-ul sunt proprietatea exclusivă a Asociației ACSIS și nu pot fi copiate și reproduse fără acordul scris al asociației.

Site-ul www.acsis.ro  este administrat de Asociația ACSIS și prin accesarea lui, sunteți de acord cu termenii și condițiile enunțate aici.

Asociația ACSIS își rezervă dreptul de a aduce modificări termenilor și condițiilor, precum și conținutului din site, fără o notificare prealabilă.

Website-uri externe

Site-ul ACSIS poate conține link-uri către alte site-uri care nu sunt controlate de catre ACSIS. Asociația ACSIS pune la dispoziție aceste link-uri doar cu caracter informativ și pentru a ajuta utilizatorul, iar includerea acestora nu presupune ca ACSIS să obțina vreo aprobare în acest sens din partea site-urilor respective. ACSIS nu își asumă nicio responsabilitate pentru conținutul acestor site-uri  sau în legătură cu acestea.

Donații

Prin intermediul site-ului se pot face donații online. Donatorul are posibilitatea să selecteze suma pe care dorește să o doneze. Suma donată se retrage de pe cardul indicat de utilizator.  Dacă ați ales metoda de plata online este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră în pagina securizată a procesatorului de plăți.

Politica de anulare -retur a donațiilor

Potrivit OUG 34/2014 privind contractele la distanţă, suma donată trebuie rambursată la cerere donatorului. Cererea se face în 14 zile lucrătoare de la data contractului. Rambursarea sumei se face în cel mult 14 zile de la data cererii.

Dacă doreşti să renunţi la donaţia făcută pe www.acsis.ro şi implicit doreşti să primeşti banii înapoi, poţi să aplici pentru procedura de retur a donaţiei în maxim 14 zile lucrătoare, conform dispoziţiilor Ordonanţei de Guvern nr.34/2014, privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă. Donaţiile se pot returna donatorilor, în cazul în care aceştia solicită în mod expres, exclusiv pentru donaţiile online efectuate prin card bancar.

În acest caz donatorii vor trimite, în termen de maximum 14 zile lucrătoare, din momentul în care au efectuat donația, o cerere scrisă catre acsis@acsis.ro, în care vor solicita returnarea sumei donate. Donatorul va atașa la această cerere dovada sumei donate prin intermediul site-ului www.acsis.ro.

Termenul de 14 zile lucrătoare prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă din ziua încheierii contractului sau efectuării donatiei online pe site-ul www.acsis.ro prin card bancar.
Prin contract la distanţă se înţelege orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.

Dreptul de retur în 14 zile lucrătoare se adresează doar clienţilor care au făcut donaţii online pe site-ul www.acsis.ro.

Donatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 14 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 14 zile de la data denunţării contractului de către consumator.

Conform dispoziţiilor Ordonanţei nr. 34/2014, consumatorul nu poate denunţa unilateral următoarele tipuri de contracte:

a) contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist

b) furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care profesionistul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

Pentru orice detalii sau neclarităţi privind returnarea donaţiilor vă rugam să ne contactaţi pe adresa email: acsis@acsis.ro. 

Comentariile sunt închise.