Despre ACSIS

Despre ACSIS

foto-rezerva-3Asociaţia pentru o Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială  – ACSIS s-a constituit în 2004 ca persoană juridică de drept privat, neguvernamentală, fără caracter politic sau religios, cu caracter nonprofit și este acreditată ca furnizor de servicii sociale.

Suntem o echipa experimentată, care sprijină copiii și familiile acestora. Punctul de plecare a fost proiectul Prevenirea Abandonului Maternal (2000 – 2003), un proiect al Fundaţiei elveţiene Terre des Hommes Lausanne, care se adresa tinerelor mame aflate în risc de abandon al copilului.

O parte dintre aceste mame au considerat hotărâtor sprijinul pe care l-au primit într-o perioadă dificilă a vieţii lor, determinându-le să ofere suport, la rândul lor, altor mame care trec prin situaţii asemănătoare. În acest scop, împreună cu profesionişti din domeniul medical şi social, au înfiinţat ACSIS.

Opinia intimă a fiecărui om despre ţara şi societatea în care trăieşte se formează pe baza faptelor întâlnite cel mai frecvent. În acelaşi fel se formează şi sentimentul de neajutorare în raport cu situaţii care ne depăşesc ca şi impact social. ACSIS a fost pornită din iniţiativa unor părinţi care s-au confruntat cu acest sentiment de neajutorare şi au putut aprecia la justa valoare importanţa sprijinului adecvat, acordat într-un moment dificil.

Împreună cu profesionişti cu experienţă în asistenţa socială, ACSIS demonstrează în fiecare zi că educaţia şi sprijinul specializat pot contribui semnificativ la schimbarea pozitivă în vieţile celor vulnerabili.