Ana Maria

Am invatat ca omul puternic nu este acela care ajunge pe cel mai inalt strat social, ci acela care, desi trecut prin furtunile vietii, reuseste sa lupte in continuare fara a-si pierde nadejdea in mai bine. Prilejul de a fi voluntar la ACSIS a venit intr-o perioada in care aveam nevoie sa ma simt utila si sa interactionez cu oameni noi. Astfel, am avut ocazia sa le cunosc pe mamicile beneficiare care lucrau la atelierul de creatie. Le-am venit si eu in ajutor la realizarea de marionete, brose, felicitari si martisoare. Le-am cunoscut mai indeaproape si mi-am dat seama ca pentru ele intalnirile de la atelier erau un prilej de bucurie, pentru ca asa reuseau sa mai uite de grijile zilnice si de problemele care le copleseau de-a lungul saptamanii.

De asemenea, am avut ocazia de a ma implica in proiectul „Prevenirea traficului de persoane” desfasurat in licee cu scopul de a informa grupurile aflate in risc si cadrele didactice. Am intalnit tineri informati si tineri care vor sa afle cat mai multe detalii. Am invatat cum sa ma adresez lor pentru ca mesajul sa fie cat mai bine receptionat, trezindu-le interesul si deschiderea pentru aceasta tema.

Anchetele sociale m-au pus fata in fata cu o realitate pe care pana atunci nu o cunoscusem la modul concret. Am cunoscut oameni care au fost nevoiti sa treaca singuri prin situatii dificile, ceea ce m-a facut sa apreciez si mai mult sprijinul celor din jurul meu.

In cadrul acestui voluntariat am invatat doua lucruri foarte importante si anume: este mult mai frumos sa daruiesti decat sa primesti si cat de mult valoreaza un zambet drept multumire pentru sprijinul oferit.

Multumesc echipei ACSIS pentru caldura cu care m-a primit, pentru increderea acordata, dar si pentru experientele frumoase si folositoare pe care le-am trait in aceasta perioada. Multumesc echipei ACSIS pentru caldura cu care m-a primit, pentru increderea acordata, dar si pentru experientele frumoase si folositoare pe care le-am trait in aceasta perioada.

Please like & share:

Comentariile sunt închise.