Asociația ACSIS continuă demersurile de prevenire a traficului de ființe umane

Conform studiilor realizate de către Agentia Nationala Împotriva Traficului de Persoane pentru anul 2011, numărul de victime din România a înregistrat o creștere cu 30% față de anul precedent, doar în primul semestru fiind identificate aproape 500 de victime, dintre care 35% minori. Doi dintre factorii de vulnerabilitate în fața acestui fenomen sunt lipsa experienței de viată și vârsta mică a victimei. Potrivit UNICEF, aproximativ două milioane de copii din întreaga lume cad victime comerțului sexual. Un numar de 6.000 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani sunt traficați în fiecare an din Europa de Est către țări occidentale, conform statisticilor.

Începând cu luna septembrie a anului în curs, Asociația pentru o Comunitate Solidara și Intervenție Socială – ACSIS- continuă în București activitățile de prevenire a traficului de persoane alături de Fundația SAMILIA, Organizația ECPAT Belgia și Inspectoratul Scolar București.

Prin intermediul proiectului inițiat, Asociația ACSIS iși propune prevenirea traficului de persoane prin creșterea capacității de auto-apărare a tinerilor aparținând grupurilor vulnerabile în fața acestui fenomen.

Activitățile principale desfăsurate vizează: organizarea de evenimente educaționale destinate elevilor de liceu, având ca scop informarea și consilierea în legatura cu fenomenul traficului de persoane, riscurile și consecințele implicate, drepturile omului, posibilitățile legale de munca în țară și străinătate, formarea și motivarea cadrelor didactice în scopul implicării în consilierea elevilor vulnerabili cu care intră în contact și implementarea unei campanii de prevenire a traficului de persoane în Bucuresti.

Asociația pentru o Comunitate Solidara și Interventie Sociala- ACSIS- este persoana juridica de drept privat, neguvernamentală, fara caracter politic sau religios, cu caracter non-profit, care desfasoară începând cu anul 2004 programe destinate prevenirii separării copiilor de familie.

Persoana de contact: Livia Caciuloiu, Coordonator Proiect, Tel. 021.2113094

Mai multe informații puteti găsi accesând www.acsis.ro și https://www.facebook.com/AsociatiaAcsis

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.