Asociația ACSIS susţine libertatea femeii la Festivalul Femei pe Mătăsari

Asociația pentru o Comunitate Solidară și Intervenție Socială -ACSIS, ce are printre activitățile principale prevenirea traficului de persoane, va fi prezentă în perioada 28-29 septembrie, la cea de-a treia ediție a Festivalului Urban „Femei pe Mătăsari”, un eveniment despre și pentru femei.

Informarea liceenilor bucuresteni cu privire la traficul de fiinte umane

Informarea liceenilor bucuresteni cu privire la traficul de fiinte umane

Pentru că această ediție a festivalului stă sub semnul Excelenței, vrem ca fiecare femeie să știe că poate excela, fapt ce poate fi realizat doar printr-o informare corectă și conștientizarea importanței independenței lor.

Pe parcursul celor două zile, participanții vor fi invitați la seminariile de informare organizate de consilierii de la ACSIS. Principalele subiecte ce vor fi supuse dezbaterii vor fi cele mai utilizate mijloace de recrutare și control a victimelor traficului de persoane și modalități de protecție în fața acestui fenomen.

Această acțiune face parte dintr-o serie amplă de activităti desfășurate în beneficiul publicului bucureștean in cadrul proiectului  „Prevenirea traficului de persoane”, desfășurat in parteneriat cu Fundația Samilia si Organizația ECPAT Belgia. Proiectul vizează creșterea capacității de auto-aparare a grupurilor vulnerabile în fața acestui fenomen și sensibilizarea publicului larg cu privire la riscurile și consecințele traficului de ființe umane.

”Conform studiilor realizate de către Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane în 2012, femeile între 13 și 25 de ani prezintă în continuare o vulnerabilitate crescută în fața acestui fenomen, iar 44% dintre victime sunt recrutate de către o persoană din cercul apropiat de prieteni. Sunt probleme cu care femeile se confruntă zilnic și nu știu cum să le depășească sau cum să se protejeze. Ne dorim să venim în întâmpinarea lor iar prin prezența noastră la acest eveniment să transmitem mesaje de informare corecte și vitale în prevenirea traficului de persoane”, declară Livia Căciuloiu, coordonatorul proiectului „Prevenirea traficului de persoane”.

Traficul de ființe umane este a treia activitate criminală ca rentabilitate la nivel mondial și reprezintă cea mai gravă formă de violare a drepturilor omului. Conform statisticilor oficiale, în fiecare an numărul de victime identificate în lume crește cu încă 800.000 iar în România majoritatea victimelor sunt fete și femei obligate să practice prostituția.

Despre Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala – ACSISAsociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala – ACSIS este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, fara caracter politic sau religios, care desfasoara incepand cu anul 2004 programe destinate mentinerii coeziunii celor mai vulnerabile familii.
In cadrul proiectului „Prevenirea traficului de persoane” (https://acsis.ro/ro/proiecte-in-desfurare/proiect-prevenirea-traficului-de-persoane.html) , pe parcursul anului scolar 2012-2013, 65 de profesori si 1202 elevi din Bucuresti si Chisinau au fost implicati in activitati de constientizare si prevenire a traficului de persoane, fiind sustinute concomitent si workshop-uri de informare special adaptate particularitatilor a 40 familii monoparentale aflate in programele de asistenta ale Asociatiei.

 

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.