Artişti consacraţi donează opere de artă pentru prevenirea abandonului copiilor Târgul caritabil „ARTA DE A DARUI” – ediţia a II a

Asociația pentru o Comunitate Solidară și Intervenție Socială – ACSIS în parteneriat cu Libraria Bizantină, organizează în perioada 25 noiembrie – 2 decembrie 2013, târgul caritabil „Arta de a darui” editia a -II- a. Vernisajul va avea loc miercuri, 27 noiembrie 2013, începând cu ora 19.30 la Libraria Bizantină din Bucuresti, str. Bibescu Voda, nr. 20.
Personalități marcante ale artei românești au donat lucrări de pictură și grafică în beneficiul copiilor proveniți din familii monoparentale defavorizate, sprijiniți de Asociația ACSIS.

Afis Targ Caritabil- Editia a IIa

Afis Targ Caritabil- Editia a IIa

Printre artiști se numără: SILVIA RADU, Viorel Dumitru Bondar, Brândușa Bontea, Beba, Maria Lorena Călărașu, Teodora Chinschi, Maria Popescu Dragomir, Darie Dup, Reka Csapo Dup, Irina Florescu, Gheorghe Iacob, Ana Ruxandra, Ilfoveanu, Lucia Maftei, Alexandru Ioan Mărginean, Olga Morărescu Mărginean, Viorel Mărginean, George Mircea, Claudiu Neagoe, Neculai Paduraru, Pia Paleologu, Ioana Andra Panduru, Alexandru Papuc, Horea Paștină, Grigore Popescu, Florica Prevenda, Snejana Rivandori, Mihai Sârbulescu, Elena Scutaru, Marcel Scutaru, Doru Șetran, Militza Sion, Anamaria Smigelschi, Cătălin Udrea, Beti Vervega, Bogdan Vladuță.

Ne bucurăm și suntem onorați să avem sprijinul extraordinar al tuturor artiștilor care au ales să sprijine, prin donarea operelor de artă, copii crescuți de mame singure și susținuți de asociația noastră. În mod deosebit mulțumim doamnei Silvia Radu, care a reușit să inspire un gest de solidaritate al unor oameni minunați și speciali nu doar prin ceea ce creează, ci și prin felul în care întorc creațiile lor către comunitate.” Georgiana Neuman, Director Executiv, ACSIS

Unul din 4 copii în România se află în evidența serviciilor sociale, fiind în instituții de ocrotire, în familii de plasament sau pe stradă (ANPDC, 2010). În același timp, România se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de copii abandonați. Tot mai multe familii se confruntă cu riscul de a fi nevoite să își abandoneze copiii, din cauza dificultăților financiare și materiale.

În acest sens, începând cu anul 2004, acțiunile ACSIS vizează dezvoltarea unei rețele stabile de suport pentru familiile monoparentale aflate în riscul de a se destrăma, asigurând accesul la resurse din comunitate (loc de muncă, servicii medicale, integrare profesională) și facilitând redescoperirea propriilor resurse interioare, în scopul menținerii copiilor în familiile proprii.

Sponsorii evenimentului:

Viticola Corcova SRL

Cofetăria Alice

 

Despre Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala – ACSIS

Asociatia pentru o Comunitate Solidara si Interventie Sociala – ACSIS este o organizatie nonprofit infiintata in anul 2004 a carei misiune este mentinerea copiilor in familii prin oferirea de servicii psiho-sociale parintilor si viitorilor parinti aflati in dificultate.

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.