Mamele singure sprijinite de Asociaţia ACSIS confecţionează păpuşi terapeutice

Asociaţia pentru o Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială (ACSIS) a lansat setul de păpuşi terapeutice special create şi adaptate cerinţelor psihologilor şi profesioniştilor specializaţi în domeniul sănătăţii mintale.

„Păpuşile terapeutice ajută la evaluarea realităţii trăite de copil în cadrul familiei, la facilitarea şi dezvoltarea comunicării dintre copil şi adult şi chiar pentru intervenţii în cazuri de traumă. Aceste păpuşi vor fi confecţionate de către mame singure, defavorizate, în cadrul Atelierului de Creaţie al ACSIS. Sumele rezultate vor fi utilizate pentru sprijinirea, în continuare, a integrării acestor mame în societate”, a declarat Georgiana Neuman, director executiv al ACSIS.

Setul de şase păpuşi terapeutice produs în Atelierul de creaţie ACSIS conţine: doi copii – băiat şi fată, doi părinţi şi doi bunici. Fiecare păpuşă poate fi personalizată în funcţie de cerinţe specifice: de la expresia feţei, la culoarea părului şi a hainelor. Păpuşile pot fi produse sub forma statică sau ca marionete, preţul unei păpuşi fiind de 50 lei.

Psihologii, în special cei care lucreaza cu copii, dar nu numai, vor avea astfel la dispoziţie un instrument foarte util, potrivit domnului Drd. Bogdan Sebastian Cuc, psiholog şi preşedinte al Fundatiei Internaţionale pentru Copil şi Familie. “Personajele sunt principalii actori ai spaţiului relaţional în care copilul creşte, învaţă, comunică, trăieşte. Fiecare dintre aceste personaje, foarte viu reprezentate, oferă psihologilor un punct de pornire în investigarea dinamicii relaţiilor din cadrul familiei. În acelaşi timp, apare şi premisa construcţiei unui vis, un vis în care copilul poate (re)construi realitatea sau poate să elaboreze în mod creativ emoţii sau trăiri care pot astfel să capete sens, un sens al dezvoltării lor”, afirmă Drd. Bogdan Sebastian Cuc.

În cazul în care doriţi să vă formaţi propriul set de păpuşi, puteţi contacta Asociaţia ACSIS la numarul de telefon 021.2113094, pe adresa de mail acsis@acsis.ro, sau http://www.facebook.com/AsociatiaAcsis.

Despre ACSIS

Asociaţia pentru o Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială (ACSIS) sprijină familiile cu risc social crescut pentru a preveni separarea copilului de familie. Beneficiarele sunt în special mame care se confruntă cu multiple dificultăţi: respingere din partea familiei de origine/extinse, lipsa veniturilor necesare acoperirii nevoilor de trai, lipsa sprijinului din partea partenerului, lipsa educaţiei, mame singure, mame adolescente. Până în prezent, peste 2000 de mame au beneficiat de serviciile sociale ACSIS şi peste 3000 de copii au rămas alături de mamele lor datorită sprijinului primit.

Atelierul de creaţie al ACSIS funcţionează ca întreprindere socială. Aici, mamele obţin abilităţi de croitorie şi de lucru într-un cadru organizat şi securizant, care le motiveaza si le sustine în obţinerea unui loc de munca stabil (http://www.acsis.ro/ro/proiecte-in-desfurare/atelier-de-creatie.html).

Persoană de contact pentru informaţii suplimentare:  Iuliana Vulpeanu, Coordonator proiect atelier.

Please like & share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.