Proiect “Curajul de a fi” – Dezvoltare Personală pentru Părinți și Copii

Proiectul își propune crearea unui cadru adecvat pentru cunoașterea de sine și autoexprimare pentru părinți și copii, urmărind dezvoltarea capacităților de autocunoaștere, responsabilizarea privind luarea unor decizii conştiente şi asumate, optimizarea abilităților de relaționare si comunicare interpersonală și ameliorarea relațiilor părinți-copii. Proiectul se adresează în mod deosebit părinților singuri, care parcurg situații dificile de viață.

Obiective:

  • Dezvoltarea cunoștințelor despre încredere în sine și stimă de sine și a capacității de autocunoaștere
  • Formarea și dezvoltarea aptitudinilor de comunicare eficientă
  • Înțelegerea mecanismelor de motivare și auto-motivare
  • Îmbunătățirea relațiilor părinți-copii

Activități:

  • Susținerea de ateliere de suport, informare și abilitare dedicate părinților și copiilor, cu tematică diversă și adaptată nevoilor acestora. Dintre temele abordate amintim: Creșterea încrederii în sine si îmbunătățirea stimei de sine, Strategii de comunicare eficientă în familie, Ascultarea activă, Cum stabilim reguli și limite, Cum să purtăm conversații dificile, Puterea personală.
  • Sesiuni individuale de coaching pentru părinți care parcurg situații dificile de viață, sprijin în investigarea situațiilor problemă și în explorarea soluțiilor potențiale în vederea reglării eventualelor disfuncționalități în plan personal și/sau socio-profesional, suport în procesul de autocunoaștere, acceptare emoțională, dezvoltare optimă a resurselor personale.
  • Promovarea activităților proiectului în cadrul comunității, creșterea gradului de conștientizare al părinților cu privire la importanța comunicării eficiente în familie și a impactului educației asupra formării personalității copiilor.

Atelierele din cadrul proiectului sunt susținute pro bono de către Alin Comșa, specialist în comunicare și relații publice/ doctorand în comunicare, trainer cu experiență de peste 25 de ani în training și formare profesională, TEDx Speaker, peste 15 ani experiență în NLP Coaching, lector în cadrul Fundația Culturală Calea Victoriei, lector în cadrul Institutului Bancar Român.

Proiectul este desfășurat de ACSIS în parteneriat cu ALL IN TRUST, cu sprijinul CLINICA DE IMPLANTOLOGIE LORELEI NASSAR.

Please like & share:

Comentariile sunt închise.