Clara

Numele ei este Clara, în vârstă de 15 ani şi are un baieţel în vârstă de 8 luni. Ceea ce ştie despre momentul naşterii ei – din povestirile bunicii- este că mama ei a vrut să o abandoneze în maternitate imediat după naştere, deoarece ea îşi dorea un baiat, iar copilul era “doar” fată…

Bunica ei a spus la acel moment că o va creşte ea cum va putea, nu o va lăsa să ajungă la un centru. Bunica este acum foarte bolnavă, a fost diagnosticată cu cancer pulmonar şi locuieşte doar cu Clara şi baieţelul acesteia. Stau cu toţii într-o cameră închiriată, fără a avea siguranţa zilei de mâine. De când se ştie a locuit cu bunica din casă în casă, cu chirie.

În urma unei relaţii cu un băiat de 15 ani a venit pe lume Marian. La o vârstă atât de fragedă nu ştia ce înseamnă o sarcină. Din această cauză şi-a dat seama că este însărcinată de abia în luna a 6-a. Pe tatăl copilului nu l-a anunţat, ştiind că acesta nu va face nimic pentru ea. Au pierdut legătura, ea s-a mutat împreună cu bunica în altă parte, începând o nouă viaţă. Bunica ei a sfătuit-o să abandoneze copilul în maternitate, datorită situaţiei financiare dificile, fără nici un venit.

Din fericire însă, Clara a luat decizia de a păstra copilul. Asistentul din maternitate a vorbit cu ea şi i-a spus că ar putea beneficia de sprijinul Asociaţiei ACSIS, crescând copilul cu ajutorul nostru. Este un copil cu copil…“Cand doarme Marian, îmi place să mă uit la desene animate sau să citesc poveşti, poezii pentru copii, le învăt şi i le spun şi lui când se trezeşte”, ne spune Clara.

Cresc împreună…

Please like & share:

Comentariile sunt închise.