Redirecţionează 20%

Cum puteţi face sponsorizări fără costuri, ca persoana juridică?

Redirecţionează 20% din impozitul pe profit, în limita a 3 la mie din cifra de afaceri şi sponsorizează activităţile Asociaţiei fără vreun cost additional faţă de plată impozitului pe profitul anual (citiţi articolul de lege aici).

Iată un exemplu de calcul al sumei care poate fi donata fără costuri adiţionale:
Cifră de afaceri = 100 000 lei
Cheltuieli = 80 000 lei
Profitul brut = 20 000 lei.
Impozitul pe profit  =16% * 20 000 =  3200 lei
20%*3200 = 640 RON,  în limita a 3 la mie din cifra de afaceri, adică maxim 300 de lei.

Care sunt avantajele companiei?

Creşteţi respectul angajaţilor faţă de companie. O sponsorizare este o intervenţie cu impact pozitiv asupra comunităţii, iar studiile arată că oamenii iubesc implicarea, iubesc să se simtă buni şi generoşi. Asocierea angajaţilor cu o companie implicată în viaţa socială şi generoasă este mai puternică, ceea ce duce la creşterea fidelităţii (perioada de timp petrecută în companie), dar mai ales a loialităţii (energia pe care angajatul o pune în slujba companiei). Studiile arată că atât brandul de companie se îmbunătăţeşte, cât şi eficientă angajaţilor. De aceea, toate marile companii se implica în mod activ în programe de responsabilitate socială.

Creşteţi moralul angajaţilor şi satisfacţia muncii. Studiile în domeniul resurselor umane arata ca angajarea într-o companie implicată socială este percepută de angajaţi ca find o satisfacţie în sine şi un motiv de mândrie personală. Găsiţi un astfel de studiu aici. NU este nevoie să fiţi corporaţie ca să vă implicaţi social! Sponsorizările sunt percepute pozitiv şi au efecte pe termen lung.

Vă îmbunătăţiţi imaginea în comunitate, deveniţi un exemplu şi vă dezvoltaţi leadershipul de companie. Urmăriţi să fiţi vizibil: pentru acţionari, pentru clienţi, pentru parteneri, pentru  societate în general. Fiţi un exemplu viu de acţiune socială!

Donaţii online