Larisa Știrbu

In momentul în care am inceput voluntariatul, nu ştiam exact  la ce să mă aştept, dar in sufletul meu existau plasmuiri şi dorinţe legate de asta, insă nu ştiam in ce masură se vor concretiza. Acum, după 5 luni, pot spune ca am fost foarte norocoasă pentru ca am descoperit o echipa unită de oameni minunati care m-au acceptat foarte uşor şi de la care am invatat foarte multe. Deşi majoritatea gandeşte că printr-un voluntariat dai comunitaţii inapoi, uită ca  nu e o relaţie unilaterală, in clipa in care oferi si inveşteşti, atunci primeşti. Fie că e vorba de zâmbetul unui copil sau al unei mame care simte că grija zilei de mâine apasă un pic mai puţin pe umerii ei.

Acest voluntariat mi-a oferit oportunităţi multiple de dezvoltare atât din punct de vedere personal cat şi profesional. Pe plan profesional mi s-a oferit şansa de a trăi experiente si de a mi se oferi responsabilităţi pe care  domeniul de studiu mi le amână. Am avut astfel ocazia sa asist la workshop-uri si focus grupuri cu mame, sa mă pot implica intr-un proiect necesar  societăţii actuale pe tema traficului de persoane in şcoli şi licee, să pot antrena  copiii in activităţi educative. Am invăţat cum funcţioneaza un ONG, cât de mult efort şi dăruire se ascunde in spatele fiecărui proiect. Pe plan personal, optica mea de viaţa s-a schimbat, am primit lecţii valoroase de la mamele si copiii înscrişi in program. Am vazut mame pentru care, fiecare zi este o lupta cu nişte griji copleşitoare , care işi păstrează zâmbetul pe buze şi nu lasă să se întrezărească nici măcar o fărâmă din povestea  tristă ce se află in spate.

Am invăţat să lucrez într-o echipă, am invăţat sa mă adaptez la situaţii imprevizibile, am invăţat cât de mult cântăresc angajamentele faţa de alţii, am invăţat cât de mult valorează inţelepciunea copiilor şi cât de mult te poate recompensa o imbraţişare sau privirea plină de mulţumire a unei mame.
În incheiere pot spune că recomand această experienţa tuturor celor care işi doresc să crească personal şi profesional. Sfatul meu este să-şi găsească un proiect de suflet in care să investească, iar rezultatele nu vor întârzâia să apară şi să devină astfel motorul unei noi deveniri.

Please like & share:

Comentariile sunt închise.